Hello Hackers!

Στις 7/5 θα διεξαχθεί το ετήσιο CTF της λέσχης μας, το οποίο διοργανώθηκε με πολλή προσπάθεια από μέλη της λέσχης μας. Το CTF αυτό είναι αρκετά user friendly και αποσκοπεί κυρίως στην απόκτηση βασικών, πρακτικών, γνώσεων κυβερνοασφάλειας. Πρόκειται για μια πολλή καλή εισαγωγή στα CTF και γενικά, όποιος θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, θεωρώ ότι θα αποτελέσουν μια καλή αρχή που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνουν αργότερα τις γνώσεις τους.

Πέραν όμως του CTF, η λέσχη διοργανώνει στις 4/5 και ώρα 16:00 μια ενημερωτική συνάντηση (εργαστήριο 434, στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στον 4ο όροφο) η οποία αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωσή σας, αναφορικά με το CTF. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν ορισμένα εργαλεία τα οποία θα σας φανούν χρήσιμα για την επίλυση των challenges του CTF, καθώς επίσης θα σας ενημερώσουμε και για τις διάφορες κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα challenges (ανάμεσα σε crypto, pwn, web, forensics, reversing).

Όλα τα παραπάνω έχουν απόλυτα εισαγωγικό χαρακτήρα, οπότε μη διστάσετε καθόλου να συμμετέχετε τόσο στο CTF της λέσχης μας, όσο και στην ενημερωτική συνάντηση την οποία διοργανώνουμε. Θα αποτελέσουν μια πολλή καλή βάση για όποιον συμμετάσχει και θέλει να ασχοληθεί με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, ενώ παράλληλα θα αποτελέσει μια συναρπαστική εμπειρία, τόσο για εμάς που διοργανώσαμε αυτό το CTF και θα είμαστε δίπλα για κάθε απορία σας, όσο και για εσάς που θα συμμετέχετε.

Αναφέρω ότι θα δοθεί και πιστοποιητικό συμμετοχής στο CTF.

https://csc.uom.gr/ctf

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά,

Hack the Planet!


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *