Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε στην διαδικτυακή εκδήλωση της Λέσχης μας μέσω Zoom, το Σάββατο 8/4/2023 και ώρα 17:00′ με ομιλητή τον υποψήφιο διδάκτορα του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου μας και Senior Cyber Security Consultant της Deloitte κο Γιάννη Κωνσταντινίδη. Μπορείτε να βρείτε το username και τον κωδικό σύνδεσης στην αφίσα ή να συνδεθείτε μέσω του invite link.
Tίτλος: Identity and Access Management 101 – Εισαγωγή στις Πρακτικές και Τεχνολογίες της Διαχείρισης Ταυτότητας και Πρόσβασης

Περίληψη: Η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη έφερε στο προσκήνιο την έννοια της ψηφιακής ταυτότητας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ψηφιακές τους ταυτότητες κάθε φορά που, μεταξύ άλλων, επικοινωνούν μεταξύ τους, χρησιμοποιούν διαδικτυακές πλατφόρμες και πραγματοποιούν διαφόρων ειδών συναλλαγές.

Σε αυτή την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μια εισαγωγή στις παραδοσιακές και αναδυόμενες έννοιες της Διαχείρισης Ταυτότητας και Πρόσβασης (Identity and Access Management), δηλαδή στις πρακτικές και τεχνολογίες της κυβερνοασφάλειας που επιτρέπουν στα κατάλληλα άτομα να αποκτήσουν πρόσβαση στους κατάλληλους πόρους, την κατάλληλη στιγμή και για τους κατάλληλους σκοπούς (Gartner, 2023).

Bio: Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης είναι Υπ. Διδάκτορας στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Senior Cyber Security Consultant στη Deloitte. Έχει συνεισφέρει σε προγράμματα διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης διαφόρων οργανισμών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.


Giannis Konstantinidis
PhD Candidate, Dept. of Applied Informatics
University of Macedonia | Thessaloniki, Greece

https://konstantinidis.me


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *