Το FOSSCOMM (Free and Open Source Software Communities Meeting) είναι ένα ετήσιο πανελλήνιο συνέδριο κοινοτήτων ελεύθερου λογισμικού και λογισμικού ανοικτού κώδικα.
Απευθύνεται σε προγραμματιστές, φοιτητές και γενικά σε όποιους ενδιαφέρονται για το open source ανεξαρτήτως του γνωστικού τους υποβάθρου.
Συμμετέχουν κοινότητες ανοικτού λογισμικού, ομάδες προγραμματιστών και συντελεστών έργων.
Το περιεχόμενο είναι ευρέως ενδιαφέροντος, από τεχνικά ζητήματα και workshops, μέχρι μεταφράσεις, νομικά θέματα, θέματα πολιτικής σχετικά με το ελεύθερο/ανοικτό λογισμικό κ.α.

Στο συνέδριο αυτό η ΛΕΚΑ θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις:

Α) Παρουσίαση της Λέσχης

Αναλυτική παρουσίαση των δράσεων της Λέσχης με αναφορές στις διοργανώσεις της έως τώρα αλλά και τους νέους στόχους της.

Β) Διαγωνισμός CTF

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η ΛΕΚΑ θα πραγματοποιήσει έναν διαγωνισμό CTF ο οποίος θα είναι ανοιχτός για όλους τους παρευρίσκοντες του συνεδρίου αλλά και για τα μέλη της.

Το Capture The Flag (CTF) είναι ένας διαγωνισμός ασφάλειας πληροφοριών στον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν ως στόχο να κλέψουν μια κωδικοποιημένη συμβολοσειρά από διάφορα αρχεία.
Αυτή η συμβολοσειρά μοιάζει με ευαίσθητες πληροφορίες και είναι γνωστή ως σημαία. Οι συμμετέχοντες καταγράφουν αυτές τις σημαίες χρησιμοποιώντας τις ηθικές τους δεξιότητες hacking και καταχωρούν αυτές τις σημαίες στον διαγωνισμό.
Οι πόντοι κατανέμονται για κάθε σημαία ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας των εργασιών—όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο δυσκολίας της εργασίας, τόσο περισσότεροι πόντοι.

Ο διαγωνισμός της ΛΕΚΑ θα αρχίσει με την έναρξη του συνεδρίου, δηλαδή το πρωί της 13ης Νοεμβρίου και θα λήξει στις 19:00 14ης Νοεμβρίου.
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα είναι ατομική, χωρίς την δυνατότητα σχηματισμού ομάδας, καθώς υπάρχουν περιορισμένα βραβεία για τις πρώτες θέσεις.
Το υλικό του διαγωνισμού δημιουργήθηκε από μέλοι ης λέσχης, και θα βρίσκεται offline σε υποδομές του github και exported virtual machines όπου οι συμμετέχοντες θα κατεβάζουν locally τα αρχεία για να βρουν τα flags, και θα κάνουν submits όσα flags έχουν βρει σε ένα οργανωμένο google form.
Οι σύνδεσμοι του github και του google form θα ανακοινωθούν στο συνέδριο.
Σχετικά με τις δοκιμασίες του CTF:
-Θα υπάρχει ένα Boot2Root Linux Machine
-Θα υπάρχουν κλασσικές κατηγορίες όπως:
–FORENSICS
–CRYPTO
–OSINT
–REVERSE
–PWN

Τα βραβεία που θα κερδίσουν οι πρώτοι 5 στην κατάταξη θα είναι:
1ος: 1 μήνα συνδρομή VIP στο HackTheBox & 1 μήνα συνδρομή στο TryHackMe & 30 ευρώ κουπόνι για το HackTheBox Academy
2ος: 1 μήνα συνδρομή VIP στο HackTheBox & 1 μήνα συνδρομή στο TryHackMe
3ος: 1 μήνα συνδρομή VIP στο HackTheBox
4ος & 5ος: 1 μήνα συνδρομή στο TryHackMe

Στην google form του CTF να βάλετε το όνομα σας και το email σας για να έρθουμε μετά σε επικοινωνία με τους νικητές. Θα στείλουμε επίσης ένα google form προκειμένου να πάρουμε ανατροφοδότηση.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και ενθαρρύνουμε τον καθένα να ζήσει αυτή την μοναδική εμπειρία.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *